Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Konferencija o naratologiji

Large narratology and its discontents narrating beyond narration
Nedjelja
02.04.2017.
U Zagrebu se od 6. do 8. travnja u organizaciji Odsjeka za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti održava međunarodna konferencija Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration o naratologiji i pripovijedanju. 
Naratologija, kao jedna od 'velikih' disciplina u okviru teorije književnosti, razvija se u sve više smjerova i primjenjuje daleko šire od prvotne analize umjetničkih tekstova, što je vidljivo i iz odabranih tema koje će izlagači i izlagačice prezentirati na trodnevnom simpoziju. 
Uz četrdesetak profesora i doktoranada iz 14 zemalja, posebno ističemo izlaganja posebnih gostiju: nizozemske naratologinje i filmske umjetnice Mieke Bal, francuske filozofkinje izvedbe Josette Féral, britanskog hispanista i stručnjaka za španjolski 'zlatni vijek' Jeremyja Lawrancea te renomiranog danskog naratologa mlađe generacije Stefana Iversena.

Oni će u odvojenim sesijama održati plenarna predavanja svakog dana simpozija, a večernji termini namijenjeni su projekcijama filmova Mieke Bal, koje će autorica popratiti kratkim izlaganjima.
Konferencija se održava u dvorani F22, u prostorima ADU-a u Frankopanskoj ulici 22. Ulaz na sva predavanja i događanja je besplatan. 
Raspored izlaganja pogledajte ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu