Page arrow

Književnice na Indirektu

Large image001 Foto: Indirekt
Četvrtak
01.06.2017.
U kampu Veli Jože kraj Umaga ekipa Indirekt Music&Art Festivala i ove godine, od 1. do 4. lipnja, podignut će platformu za umjetnike, književnike, glazbenike i ljubitelje umjetnosti.
U suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Umag dolaze i spisateljice Asja Bakić i Mima Juračak, u subotu 3.6. u 16:00 sati.
U razgovoru s Nevenom Ušumovićem, ravnateljem Knjižnice, Asja Bakić i Mima Juračak predstavit će svoje književne blogove i svoje spisateljske preferencije i, dakako, čitati svoju poeziju.
Asja Bakić (Tuzla) pjesnikinja je, spisateljica, kolumnistica i prevoditeljica. U BiH je završila studij bosanskog jezika i književnosti, a već godinama živi i radi u Zagrebu. Objavila je zbirku pjesama Može i kaktus, samo neka bode te zbirku kratkih priča Mars, koje su bile u najužem krugu nagrada Kiklop i Edo Budiša. Uvrštena je u top 10 Novih glasova Europe 2017. Autorica je bloga U carstvu melanholije, a uz to piše i uređuje Muf, portal za feminističko čitanje popularne kulture.
Mima Juračak (Sisak) hrvatska je umjetnica, pjesnikinja i spisateljica. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se pisanjem, crtanjem i tehnikom kolaža. Do sada objavljivala u zborniku natječaja Vranac, Lapis Histriae i u časopisima Nepokoreni grad, Zarez, Riječi i na portalu 24 sata. Dobitnica nagrade Vranac i Ulaznica za kratku priču 2016. godine. Povremeno objavljuje na blogu Idu dani.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu