Page arrow

Književni program na ulici Ilici

Large 31590554 1926582440710074 6402795429351653376 n Foto: Knjižni blok
Srijeda
16.05.2018.
U sklopu petogodišnjeg razvojnog Projekta Ilica: Q'Art od 18. do 25. svibnja u Zagrebu će se održavati brojne radionice, predavanja, čitanja, te glazbeni i filmski programi. Bilo da se nađete na Rokovom perivoju, parku ALU-a, u parku između Ilice i Dalmatinske ili u nekom od praznih dvorišnih ili izložbenih prostora u centru grada, sigurno ćete naletjeti na kvalitetan umjetničko-edukativni sadržaj. A ako se od 19. do 25. svibnja zateknete pri kraju dvoznamenkastih brojeva Ilice, svakako posjetite broj 87.
Naime, udruga Knjižni blok organizira program pod nazivom Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima. Ilica 87 će biti pretvorena u kvartovsku knjižaru i time postati poprište mnogih radionica, čitanja, predavanja, a organizatori vas pozivaju i da razmijenite vaše knjige s ostalim pasioniranim čitateljima.
S obzirom na to da je suorganizator festivala Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim likovno-knjiškim radionicama. Izdvojili bismo radionicu izrade zabavnih stvari (primjerice, svemirskih vozila) od papira pod nazivom Igračke od papira koju će voditi Gordana Lukačić i Iva Čukelj (ALU). 
Što se književnosti tiče, svakako vrijedi spomenuti panel Prijedlozi novih kulturnih politika za poboljšanje statusa knjige te razgovor s kritičarkom Jagnom Pogačnik koja će nam otkriti kako izabrati dobru knjigu za čitanje. 
Navedimo još i program pod nazivom Vremeplov koji će obrađivati teme iz povijesti Zagreba, a na kojem će, među ostalima, sudjelovati Ivo Goldstein, Saša Drach i Ivica Buljan.
Organizatorice Knjiga u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima su Sanja Petrušić Goldstein, Iva Perković (Moderna vremena) i Simona Goldstein (Izdanja Antibarus). Kompletni program festivala možete pogledati ovdje
Info: mvinfo.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu