Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Knjige Mediterana

Large 32381183 378784045969104 3003821919762907136 o R. Zaghir, L. Ostojić i M. Buljević (Foto: Mediteranski festival knjiga / Facebook)
Utorak
15.05.2018.
U nedjelju 13. svibnja u splitskoj dvorani Gripe zaključen je drugi Mediteranski festival knjige
Organizatori su izrazili zadovoljstvo činjenicom da je drugo izdanje MFK-a posjetio veći broj ljudi, i to ne samo iz Splita, nego iz cijele regije uključujući Hercegovinu, i da je kupljeno više knjiga nego prošle godine. Interes publike za knjigu posebno se osjetio tijekom gostovanja svjetske književne zvijezde Joa Nesbøa koje je više nalikovalo rock koncertu nego književnoj promociji. 
"Split se ovim festivalom upisao na prestižnu listu svjetskih gradova koji imaju i sajam i festival knjige, što posebno veseli u gradu koji se posljednjih godina rapidno pretvara u 'turističku destinaciju' te je sadržaja usmjerenih na lokalno stanovništvo, a ne na turiste, sve manje", izjavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, organizatora festivala.
U ponudi se našlo više od 10.000 naslova čak 93 nakladnika. Predstavljene su brojne nove knjige – njih više od dvadeset – kao i autori(ce), institucije i projekti. Osim Nesbøa i stranih autora, gostovali su omiljeni domaći pisci među kojima su Kristian Novak, Tonko Maroević, Olja Savičević Ivančević, Tanja Mravak i mnogi drugi. Održane su promocije, predstavljanja autora, tematski paneli, okrugli stolovi, programi za najmlađe, izložbe i večernji glazbeni program. 
Booksina delegacija također je gostovala na MFK-u i 12.5. predstavila svoju lanjsku antologiju suvremene književnosti Levanta Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju. U programu su sudjelovali urednici antologije, Booksini Miljenka Buljević i Luka Ostojić, te libanonska književnica i izdavačica književnosti za djecu Rania Zaghir.

Pozdravljamo festival s nadom da će se ova odlična inicijativa u Splitu nastaviti i iduće godine. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu