Page arrow

Kanye West piše knjigu o fotografiji...

Large kanye west Kanye West (Foto: Peter Hutchins / Flickr)
Nedjelja
22.04.2018.
Već se danima priča o novom spisateljskom pothvatu slavnog repera Kanyea Westa. Kao što vam je vjerojatno poznato, Kanye nije samo reper – on je i tekstopisac, producent te modni dizajner. Prema svemu sudeći, u svoj kreativni outlet renesansni Kanye dodaje i pisanje. Kako je otkrio u razgovoru s dizajnerom interijera Axelom Vervoordtom, reper planira napisati knjigu o filozofiji i fotografiji. Osim same činjenice da će pisati o fotografiji, javnost je iznenadila i platforma na kojoj će Kanye pisati. Radi se, naime, o Twitteru. I dok su gosti panela Poezija i internet održanog u Booksi na trenutke bili skeptični prema pisanju na internetu, čini se da slavni reper nema problema s reachom i followerima – njegovi tweetovi u kojima piše kako čovjek treba biti svoj i raditi ono što osjeća, a ne ono što misli, bez problema skupe i po desetke tisuća pregleda. No, ipak, to je Kanye. Napomenimo i da je radni naslov knjige Break the Simulation. Ako je dovrši, sigurno će biti veliki hit, a ako želite iz prve ruke vidjeti o čemu se radi, bacite oko na njegove objave na Twitteru
 
Uz vijesti iz svijeta, donosimo par lokalnih novica i preporuka. U ponedjeljak 23.4. u 12 sati službeno počinje Noć knjige 2018., manifestacija čiji je cilj popularizacija čitanja. Ovogodišnja Noć knjige uistinu je sadržajna – broji više od 1100 programa diljem zemlje. Ako ste u Zagrebu, svakako skočite do Bookse na akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga. Vrata 16:00, upad besplatan. Ako vas je Noć knjige slučajno zatekla u Puli, imate priliku posjetiti jedanaesti Festival dječje knjige Monte Librić na kojem gostuju Kanađanin David Homel, talijanska spisateljica Susanna Mattiangeli, Roman Simić, Olja Savičević Ivančević i mnogi drugi.
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage zona sumraka 22.04.2018.

Zona sumraka

Dok ostatak godine provode pod ključem, zadubljeni u svoje knjige, danas će deseci tisuća gladnih čitatelja i pisaca izaći na Noć knjige.

Piše: Luka Ostojić

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage noc knjige 25.04.2014.

Besmrtni autori

Hildegilda smatra da su na Noć knjige iz grobova ustali kanonski pisci-zombiji. U svakom slučaju, nekome je potrebna pomoć!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu