Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Jugoslavija, moja dežela

Large zastava
Nedjelja
18.11.2012.

Mladi slovenski filmski redatelj i književnik Goran Vojnović (1980.) već je svojim debitantskim romanom Čefuri napolje uspio privući pozornost kritičara, kao i policije.

Naime, Vojnović u romanu opisuje ksenofobno ponašanje slovenske policije zbog čega su piscu prijetili krivičnom prijavom. Ipak, pisac nije prijavljen, nego nagrađen za svoju knjigu prevedenu i na hrvatski jezik.

Ovih dana završava se snimanje istoimenog filma po tom romanu, a uz to Vojnović objavljuje i drugi roman Jugoslavija, moja dežela.

Što se krije iza ovog jugonostalgičarskog naslova? Vojnović nam to otkriva u razgovoru za Radio KUPEK. U emisiji Vojnović također govori o odnosu Slovenije prema Jugoslaviji, Titu, policiji... Sve to uz glazbenu pratnju Pankrta, Francija Blaškovića, Marka Brecelja i drugih.

Emisiju možete poslušati ovdje.

izvor: E-novine
foto: Boris Mitendorfer Photography

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage liam shaw u7c8bwkkxho unsplash 20.12.2022.

Svugdje je lijepo, ali doma nije nigdje

Goran Vojnović svojom pričom o Marku Đorđiću razotkriva krhku potragu za identitetom koji je usko vezan uz pitanje što je zapravo dom. 

Piše: Petra Amalia Bachmann

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu