Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Jedinstveni šarm i živost

Large igor ole2
Ponedjeljak
02.04.2018.
Na Sajmu knjiga u Bologni dodijeljena je Nagrada Hans Christian Andersen, jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada za književnost za djecu. 
Nagradu, koja se dodjeljuje za ukupan opus, ove su godine dobili ruski ilustrator Igor Olejnikov i japanska spisateljica Eiko Kadono.
Olejnikov je poznat po ilustriranju bajki, priča i književnih djela autora kao što su Puškin i Gogolj. U obrazloženju žirija navodi se da "iako ovaj iznimni ilustrator tvrdi da ne crta 'slatku' djecu, više je nego sposoban kreirati ljepotu krajolika i likova koji pršte živošću, pokretom i ekspresijom."
Kadono je objavila oko 250 djela, a najpoznaitje je Kiki's Delivery Service izvorno objavljeno 1985. Žiri navodi da njena djela obilježavaju "jedinstveni šarm, suosjećanje i elan... Njena djela svaki put iznenađuju, angažiraju i osnažuju, skoro uvijek su zabavna i uvijek afirmiraju život."

izvor: Publishing Perspectives
Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage sebastian barry 20.05.2016.

'Nacionalni mit je lijepi vez laži'

Razgovarali smo sa Sebastianom Barryjem, jednim od najpoznatijih irskih romanopisaca i gostom Zagreb Book Festivala.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu