Page arrow

Jacques Rancière u Zagrebu

Large ranciere FOTO: Multimedijalni institut (mi2.hr)
Nedjelja
27.09.2015.

Znameniti francuski filozof Jacques Rancière gostuje u Zagrebu 5. i 6. listopada.

Rancière, kao mislilac emancipacije, posljednjih godina se okrenuo istraživanju odnosa vremena i umjetnosti, a jedan dokument tih Rancièreovih razmatranja – esej Vrijeme od poslije, o mađarskom redatelju Béli Tarru – objavit će Multimedijalni institut uoči autorovog dolaska u Zagreb.

Rancière će 5. listopada u 19h u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održati javno predavanje na temu Upotrebe vremena – filmski momenti. Dan poslije, 6. listopada, na Akademiji dramske umjetnosti organiziran je razgovor studenata i ostale zainteresirane publike s Rancièreom.
Ulaz na predavanje u MSU je slobodan s besplatnim ulaznicama koje će se moći preuzeti u MaMi (Preradovićeva 18) i u MSU. Predavanje je na francuskom, uz simultani prijevod na hrvatski.

info: Multimedijalni institut
Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage ranciere 09.10.2015.

'Sve počinje od estetskog šoka'

Razgovarali smo s jednim od vodećih europskih filozofa, francuskim misliocem Jacquesom Rancièreom

Piše: Neven Svilar

Preporuke
Homepage ignorant schoolmaster 27.09.2015.

Samoučenje je jedino učenje

UDARNI TJEDAN, 'UČITELJ NEZNALICA': Knjiga Jacquesa Rancièrea nije napisana samo za poznavatelje filozofije, nego za širu, misleću publiku.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu