Page arrow

Ivan Rogić Nehajev dobitnik Plakete sv. Kvirina

Large 184
Ponedjeljak
28.05.2007.

Jedanaesti Kvirinovi poetski susreti održat će se 1. i 2. lipnja u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sisak.

Književnik Ivan Rogić Nehajev dobitnik je ovogodišnje Plakete sv. Kvirina za doprinos hrvatskom pjesništvu koja će se dodijeliti u sklopu Kvirinovih poetskih susreta u Sisku.

Prvoga dana susreta bit će dodijeljene nagrade laureatima i održana poetsko-glazbena večer, na kojoj će nastupiti dvadesetak renomiranih hrvatskih pjesnika. U glazbenom dijelu pjesme hrvatskih i poljskih pjesnika pjevat će Poljakinja Anna Ruttar uz glazbenu pratnju Larrya Portera iz Berlina.

Nagradu za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina dobio je mladi pjesnik Marko Pogačar za knjigu poezije Pijavice nad Santa Cruzom, u izdanju zagrebačkog AGM-a (2006.).

Nagradu Ivanu Rogiću Nehajevu za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu dodijelio je žiri u sastavu Milorad Stojević, Slavko Jendričko, Goran Rem i Ðurđica Vuković, a izbornica najbolje knjige mladog autora je kritičarka Sanja Jukić.

Drugoga dana susreta bit će održan okrugli stol o poeziji Ivana Rogića Nehajeva. O pjesničkom opusu ovogodišnjeg laureata govorit će Anna Ruttar, Miroslav Mićanović, Miloš Ðurđević i Nikola Petković.

Na susretima će se promovirati novi trobroj Riječi, časopisa za književnost, kulturu i znanost Matice hrvatske Sisak.

Izaslanstvo pjesnika posjetit će grob pjesnika Josipa Severa na groblju u Komarevu i njegovu rodnu kuću u Blinjskom Kutu pokraj Siska. (Hina)

Uvod u svagdašnjost

igrat je, dakle, ovu igru u elegantnu prostoru između čela i tabana
i kada sađemo nad usta reći ćemo: muka
i kada sađemo nad grkljan reći ćemo: smrt
i kada sađemo nad srce reći ćemo: žena
i kada sađemo nad trbuh reći ćemo: muka
i kada sađemo nad spolovilo reći ćemo: žena
i kada sađemo nad tabane reći ćemo: smrt
ponovit nam je, dakle, smjerni, istu ljupku razliku

Ivan Rogić Nehajev

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu