Page arrow

Interliber pod upitnikom?

Large 373
Utorak
18.09.2007.

Trideseti međunarodni sajam knjiga i učila Interliber ove bi se godine trebao održati od 7. do 11. studenoga, a prema pisanju Večernjeg lista, održavanje ovogodišnjeg sajma je pod upitnikom jer još uvijek nije potpisan ugovor između uprave Velesajma i Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske.

Zagrebački Velesajam odlučio je ukinuti besplatan ulaz na popularni Interliber te će se upad od sad naplaćivati 5 kuna. I to nije sve. Uprava Velesajma smanjila je popust izlagačima s 30 na 20 posto.

Voditelj Interlibera Jakša Depolo naplaćivanje ulaznica opravdava zahtjevima Međunarodnog udruženja sajmova, koje na taj način prati broj posljetitelja, a ističe da će svi izlagači za partnere dobiti gratis ulaznice.

Smanjenje popusta izlagačima objašnjava rastom troškova života i činjenicom da Velesajam za Interliber godinama ima iste, mnogo jeftinije cijene.

Zbog svega navedenog, ugovor između Velesajma i Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske još uvijek nije potpisan.

Valter Lisica, v. d. predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara protivi se ovim odlukama Zagrebačkog Velesajma, a posebno ga ljuti to što su donesene nakon isteka roka za prijavu sudjelovanja na Interliberu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu