Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ian McEwan u promo filmu

Large 351
Ponedjeljak
10.09.2007.

Dok mi s nestrpljenjem očekujemo dolazak Slavenke Drakulić i njezino gostovanje na književnoj večeri u Booksi, u svijetu se knjige i njihovi autori reklamiraju malo drugačije. Osim književnih trailera, amaterskih i profesionalnih, o kojima smo vam već dosta puta pisali, neki su se izdavači i knjižari počeli baviti pravom filmskom industrijom.

Sve ono što su ovo proljeće najavljivali iz Powell's Books knjižare, najveće nezavisne knjižare s novim i rabljenim knjigama na svijetu, ostvarilo se. Njihov filmski projekt 'Out of the Book' i njegovo debut izdanje - film On Chesil Beach, finalista ovogodišnjeg Bookera Iana McEwana - uspješno je ljetos prikazan u 54 nezavisne knjižare u Americi. Ovaj kratki film u 23 minute opisuje autora i njegovu najnoviju knjigu. Režirao ga je Doug Biro iz Hudson River Films, nakon četverodnevnog snimanja u Engleskoj i Americi. Sastoji se od intervjua s McEwanom, kadrova snimljenih na plaži Chesil u Engleskoj, komentara Ianovih poznanika i kritičara te originalne glazbene podloge .

Trailer za film možete pogledati na YouTubeu, a DVD i knjiga dostupni su na netu, uz predočenje kreditne kartice. 

   Out of the Book Films: Ian McEwan (Trailer)

Nakon uspjeha s prvim filmom, projekt ide dalje. Odabran je, naime, sljedeći predložak za film. Radi se o knjizi Davida Halberstama The Coldest Winter: America and the Korean War koja će se u knjižarama u izdanju Hyperiona pojaviti 25. rujna. Film, koji će i ovaj put režirati Doug Biro, prikazat će se 11. studenog u njujorškom nezavisnom kazalištu Two Boots Pioneer Theatre, a između 12. i 15. prosinca vrtjet će se diljem Amerike u 75 nezavisnih knjižara koje će tom prilikom organizirati okrugle stolove, žive svirke i predavanja.

David Halberstam (1934-2007) bio je poznat i cijenjen novinar i historičar. Za New York Times izvještavao je o ratu u Vijetnamu. Za te je reportaže, kad mu je bilo tek 30 godina, osvojio Pulitzerovu nagradu. Napisao je 15 bestselera, uključujući The Best and the Brightest. Poginuo je u automobilskoj nesreći 23. travnja ove godine.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu