Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Hrvatska enciklopedija na webu

Large enciklo
Srijeda
02.10.2013.
Djelatnici Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža predstavili su digitalna izdanja Proleksis enciklopedije i Hrvatske enciklopedije. Obje se sad mogu pronaći na internetu.
Mrežna verzija Hrvatske enciklopedije sadrži sve što i tiskano izdanje, uz dopunu od 2.300 novih članaka. Članci su ujedno povezani sa člancima iz drugih mrežnih enciklopedija zavoda (kao što su Filmski leksikon, Istarska enciklopedija itd.) Može se pronaći ovdje.
Proleksis enciklopedija zasniva se na tiskanom izdanju Opće i nacionalne enciklopedije koju je izradila tvrtka PRO LEKSIS. Na portalu ove enciklopedije može se pronaći i rubrika Na tekući dan koja prati povijesne obljetnice. Može se pronaći ovdje.
Glavni ravnatelj zavoda Antun Vujić naglasio je da se "danas enciklopedijski sadržaj čita na nov način, putem novih medija te da je zadatak Leksikografskoga zavoda svoja izdanja približiti novim čitateljima".
Ravnatelj zavoda Bruno Kragić obratio je pozornost i na Portal znanja koji je na internetu od 2009.
Predstavljen je i portal Hrvatska, zemlja i ljudi objavljen u povodu ulaska Hrvatske u EU.
izvor: tportal
foto: jev55

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu