Page arrow

H-Alter u financijskim problemima

Large h alter
Utorak
03.07.2018.
Neprofitni mediji posljednjih se godina nalaze u vrlo teškoj situaciji. Bez sustavnog javnog financiranja, ti mediji ne mogu održati normalan ritam rada i općenito im je budućnost neizvjesna. Stoga ne čudi što se i jedan od većih i starijih hrvatskih neprofitnih medija, portal H-Alter za društvo i kulturu, našao u problemima. Od kraja lipnja H-Alter nema nijednu zaposlenu osobu, kao ni financijska sredstva za daljnji rad. 
Budućnost portala ponajviše ovisi o rezultatima natječaja za 2019. godinu i o još neotvorenom javnom natječaju za medije zajednice. No, uredništvo H-Altera pozvalo je čitateljice i čitatelje da donacijama daju svoj doprinos i podrže rad medija: "H-Alter redovno izlazi od 2005. godine i sve ove godine uspona i padova guraju nas dalje, svjedočanstvo su volje za opstankom, za drugačijim bivanjem. Pozivamo sve da nam se pridruže u borbi - da zajedno održimo i širimo prostor slobodnog novinarstva, prostor  za alternativno promišljanje života i svijeta, prostor za progresivna djelovanja. Solidarno za slobodno novinarstvo! Pomozite svojim prilogom, makar i najmanjim, da H-Alter nastavi rasti i razvijati se, na vaše i naše zadovoljstvo."
Detalji o donaciji H-Alteru mogu se pronaći na njihovoj stranici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu