Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Glasnik mira Paulo Coelho

Large 402
Ponedjeljak
01.10.2007.

Lako nam je zamisliti zašto filmaši slijeću na Paula Coelha kao muhe na govno, ali da je njegova ultra popularna slava potrebna i jednoj međunarodnoj organizaciji zaduženoj za održavanje mira i sugurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku suradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka (shvatili ste, govorimo o Ujedinjenim narodima) to nam je već manje jasno.

Naime, nakon brojnih ekranizacija mega popularnih bestselera Jergovićevog omiljenog pisca na kojima je taj mega popularni pisac Coelho digao, za pretpostaviti je, pozamašnu svotu zelembaća, sad ga je još i UN proglasio svojim glasnikom mira. Zašto? Zato što je, kako čitamo na stranicama V.B.Z.-a (Coelhovog generalnog izdavača za Hrvatsku) "iznimno nadaren pisac koji uvijek zna kako se približiti životu malog čovjeka bez obzira na njegovu pripadnost različitim kulturama i nacionalnostima."

Moramo priznati da su Coelhu život i djelo oličenje produhovljenosti. Posebni je UNESCO-ov savjetnik za duhovno približavanje i međukulturalni dijalog, njegov Paulo Coelho Institut humanitarno potpomaže najsiromašnije Brazilce, a svaka njegova knjiga, ne samo Priručnik za ratnika svjetlosti, funkcionira kao udžbenik self-helpa i opće korektnosti.

Jesu li u UN-u u Coelhu prepoznali marketinški potencijal ili im se zaista sviđa ono što on radi teško je reći. A dok mi nagađamo, Coelho će se baviti pametnijim poslom, točnije snimat će film po svojoj najnovijoj knjizi Vještica iz Portobella, o čemu više možete pročitati - ovdje.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu