Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Frankfurtski sajam knjige

Large 381
Nedjelja
23.09.2007.

Frankfurtski sajam knjige, najveća manifestacija te vrste u svijetu, ove će godine biti platforma za političku raspravu više nego što će se usredotočiti na financijske aspekte tržišta knjiga, izjavio je direktor sajma Jürgen Boos.

Tema ovogodišnjeg sajma, koji se održava od 10. do 14. listopada, katalonska je literatura, a s obzirom na to da je sajam inače tematski usredotočen na jednu zemlju, neki španjolski autori, uključujući Carlosa Ruiza-Zafóna, odbili su sudjelovati na njemu.

Organizatori sajma kažu kako oni nastoje potaknuti političku raspravu uključujući i kontroverze oko jezika i prevođenja.

"Važno je pokazati socijalno-politički karakter knjige. Knjiga je oružje...kako pozitivno tako i negativno", rekao je Boos i dodao kako očekuje da će se rasprava usredotočiti i na slobodu govora u Kini i na Bliskom istoku.

Na ovogodišnjem sajmu naše će boje braniti Viktor Žmegač, Ante Stamać, Tena Štivičić, Igor Štiks i Želimir Hercigonja.

Prema riječima Valtera Lisice, v.d. predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara, književnici su odabrani kao spoj "mladosti i iskustva".

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu