Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Festivali od jutra do sutra

Large crs
Utorak
19.05.2015.

Blago ljubiteljima književnosti u svibnju! Nakon festivala Prvi Prozak na vrh jezika, od 15. do 17. svibnja održan je Crtani Romani Šou u popularnoj 'džamiji', a SFeraKon na također popularnom FER-u.

Sa SFeraKona izdvajamo gostovanje američke spisateljice Kate Elliott koja je govorila o specifičnostima života na Havajima i vrhuncima svoje spisateljske karijere, među koje spada i fantasy-steampunk roman Hladna magija koji je ovih dana objavilo Lumen izdavaštvo. Hladna magija prvi je dio serijala Duhoput (Spiritwalker). 

U međuvremenu je otvoren prvi Zagreb Book Festival koji se od 18. do 24.5. održava u Muzeju za umjetnost i obrt. Bogati program pod sloganom Kriminalno dobre knjige! donosi pregled švedske i domaće književnosti s naglaskom na krimiće i knjige za djecu. Program festivala možete pogledati na službenoj stranici.

Naposljetku, valja najaviti i novo izdanje Festivala europske kratke priče koji s temom 'Amerike' opet probija svoje europske okvire i dovodi autore sa svih strana svijeta. Festival traje od 31. svibnja do 5. lipnja, a program je već na službenoj stranici.

Ako smo koji festival preskočili, neka nam bude oprošteno s obzirom na okolnosti. 

foto: CRŠ (fotografirala Karla Jurić)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu