Page arrow

E-knjige za djecu

Large 231
Četvrtak
14.06.2007.

Scholastic Inc. i Disney, dva najznačajnija izdavača za djecu uskoro će otkriti može li se e-čitanje raširiti među mladima i djecom. Naime, Scholastic službeno pokreće BookFlix, edukativnu web-stranicu koja povezuje kratke filmove bazirane na popularnim slikovnicama sa nefikcijskim e-knjigama koje omogućuju čitateljima da tekst prate online.

Robin Young, specijalistica za opremanje školskih knjižnica koja je testirala program, izjavila je: "Profesori koji su se njime koristili jako su zadovoljni. Radili su s djecom u malim grupama i jako im se svidjelo povezivanje fikcije s nefiktivnim sadržajima, a zadovoljni su i sa zadacima."

"Sretni smo da živimo u vremenima kad djeca mogu imati knjige u raznolikim formatima. Svaki format nudi nešto što drugi ne nudi," kaže Francie Alexander iz Scholastica. "E-knjiga pruža sjajnu pomoć djeci pri učenju čitanja – znanstvenici bi to nazvali izgradnjom 'mentalnih modela'".

Disney također planira na webu objaviti svoje dvije uspješnice Pepeljugu i Knjigu o džungli, a za razliku od Scholastica, kojemu je primarni cilj educirati, namjerava objavljivati knjige za šire tržište i naplaćivati downloadanje.

Što se tiče edicija za djecu drugih izdavača., glasnogovornik Penguina je izjavio da je objavljivanje e-knjiga u njihovim dugoročnim planovima, ali da do njega neće doći u bližoj budućnosti, dok Simon & Schuster i HarperCollins nemaju takvih ambicija.

Na djeci ostaje da odluče odgovara li im više tradicionalno listanje pravih knjiga ili ih više veseli čitati pričice ili učiti povijest s računala.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu