Page arrow

Dva nova natječaja!

Large 174
Srijeda
23.05.2007.

Pišete, objavljivali biste, ali nekako niste uspješni u pronalaženju izdavača? Raspisana su dva nova natječaja koja pobjedniku ne garantiraju zaradu već objavljivanje i slavu vječnu.

Natječaj No.1

Nakon uspješno provedenog projekta prvog međunarodnog festivala gitare u Splitu (www.splitguitarfestival.com) djelatnici tvrtke Mense medio d.o.o predstavljaju još jedan projekt iz domene kulture, a riječ je o natječaju za neobjavljeni roman.

Činjenica da Split, grad koji je drugi po veličini i kojem gravitira cijela južna Hrvatska nema svoj natječaj za rukopise i izdavačku djelatnost navela je Nebojšu Lujanovića, urednika izdavačke djelatnosti tvrtke Mense medio d.o.o. i Nedu Milišić, direktoricu iste da pokrenu natječaj za neobjavljeni roman s ciljem pomaganja mladim, kvalitetnim, neafirmiranim autorima kako bi objavili svoju prvu knjigu. Natječaj će završtiti s izborom jednog ili dva najbolja teksta, što ovisi o kvaliteti prijavljenih radova, a Mense medio će nakon toga nastaviti ulagati u objavljivanje, distribuciju i promociju radova književnika početnika.

Propozicije natječaja:

-uzimati će se u razmatranje isključivo neobjavljeni prozni rukopisi (zbirka priča, roman);
- ne postoje bilo kakva ograničenja u pogledu tema, broja kartica ili prebivališta autora;
-prednost imaju neafirmirani autori;
-rukopise treba slati u Word formatu na CD-u na adresu tvrtke ili na e-mail: natjecaj@mensemedio.com zajedno sa kratkom biografijom i kontaktom autora.
Natječaj će biti zaključen 1.9.2007. godine.

Kako bi se postigla nepristranost i objektivnost ocjenjivanja sudionika Natječaja, sastavljena je Komisija čiji su članovi zaposlenici tvrtke Mense medio d.o.o., ali i kompetentne osobe iz područja novinarstva i izdavaštva.

Nagrada se sastoji od objavljivanja rukopisa. U slučaju jednake kvalitete, nagradu objavljivanja mogu dobiti i dva rukopisa. Rezultati natječaja će biti objavljeni u dnevnom tisku sredinom rujna, a svi autori pismenim putem obaviješteni. Objavljivanje pobjedničkog rukopisa predviđeno je za prosinac 2007. godine.

Tvrtka Mense medio d.o.o. obvezuje se na promocijske i distribucijske aktivnosti nakon objavljivanja pobjedničkog rukopisa.

Mense medio d.o.o. i ocjenjivački sud unaprijed zahvaljuju svim autorima na odazivu i povjerenju.
 
Mense medio d.o.o.
Kralja Zvonimira 103 A
21210 Solin
Hrvatska
 
tel:  +385 (0)21 260 643
        +385 (0)21 643 251
fax: +385 (0)21 643 971
mail: neda.milisic@mensemedio.com
web: www.mensemedio.co


Natječaj No.2

Udruženje književnika Zeničko-dobojskog kantona poziva vas da se otisnete na putovanje od Kulina Bana i dobrijeh dana hagiografija, pravno-trgovačkih spisa i biblijsko–liturgijskih fragmenata ispisanih bosančicom do SFa, fantasyja i horora na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku!

-natječaj je otvoren za sve spisatelje koji pišu na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku;
-tema je bosanski vladar Kulin ban i njegovo doba;
-priče dužine 6–20 kartica, SF, fantasy ili horor, primaju se do 11.11.2007.
-obavezno treba dostaviti priču i u digitalnoj formi (ukoliko šaljete poštom);

Odabrane priče objavit će se u godišnjoj zbirci S onu stranu sna. Za objavljene priče ne isplaćuju se honorari i nagrade, ali će se autori ugostiti u okviru programa 2. Festivala fantastične književnosti 'Fantastikon' u ožujku ili travnju 2008.

Redakcija godišnje zbirke: Adnadin Jašarević, Mario Radišić i Koraljka Kurcenberger.

Priče treba poslati na adresu: tvurednik@rtvze.com, odnosno na:
ADNADIN JAŠAREVIĆ
Željeznička 1
72000 Zenica
BiH
Sa naznakom 'Priče o Kulinu banu'


 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu