Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Dobitnica Lapisa Histriae 2013

Large natalija
Srijeda
05.06.2013.

Nagrada Lapis Histriae 2013 za najbolju kratku priču na temu Bolji život? otišla je priči 'Bolji otrov' Natalije Miletić. Miletić je tako osvojila 8.000 kuna i artefakt Ljube de Karine. Nagrada joj je dodijeljena na Forumu Tomizza u Umagu (na slici).

O pobjednici su odlučili članovi žirija Daša Drndić, Elis Deghenghi Olujić i Marcello Potocco. Službeno obrazloženje žirija prenosimo u cjelosti:

"Glavna junakinja 'Boljeg otrova' opsjednuta je zdravom hranom i čistoćom, uravnoteženim i predvidivim životom. Iako je s odličnim uspjehom ispunila test za Bruxelles, ona umjesto da prihvati 'europski izazov' ostaje u rodnom mjestu, u nastojanju da svoj bolji život ostvari uređenjem novog stana, koji treba postati njena utvrda i utočište. Međutim, na scenu stupaju neuništivi žohari, uporni i nezaustavljivi poput neprestanog vraćanja disonantnog, neukrotivog života. Aritmija koju unose žohari u svakodnevne rituale glavne junakinje, izvanredno je podvučena izmjenom ritma u nizanju ujednačeno kratkih rečenica iz pasusa u pasus. Natalija Miletić uspjela je – duhovito i ironično – tematizirati strah od budućnosti i tjeskobu koju čovjek današnjice osjeća pred onim vidovima života koje ne može isprogramirati, proračunati i unaprijed projicirati."

izvor: Gradska knjižnica Umag
foto: Gradska knjižnica Umag

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage kikinda 11.07.2016.

Kratka priča dugog daha

'Kikinda Short' naizgled je malen, ali vrlo ambiciozan festival koji je u 11. izdanju predstavio aktualnu svjetsku produkciju.

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu