Page arrow

Da nam živi, živi strip!

Large mojstrip Detalj iz stripa 'Kao i ti' (J. Starešinčić)
Četvrtak
07.01.2016.
Prvog siječnja 2016. internetski časopis MojStrip proslavio je prvi rođendan.

Časopis je nastao s ciljem njegovanja autorske poetike i obrade relevantnih lokalnih tema kakve često nedostaju u domaćim stripovima nastalim za inozemna tržišta. Na njemu, uz urednike Juricu Starešinčića i Gorana Duplančića, rade i drugi poznati nam autori: Darko Macan, Helena Klakočar-Vukšić, Ivan Marušić, Davor Radoja te autori mlađe generacije Marko Dješka i Domagoj Rapčak
Oni su u prvoj godini proizveli čak 499 stranica stripova u redovnim brojevima i dodatnih 77 blipova (blog-stripova). Stranicu je posjetilo 25.000 ljudi.
Početkom druge godine objavljen je 13. broj i pokrenuta je nova rubrika TvojStrip u kojoj će se ponedjeljkom objavljivati minijature domaćih autora koji (još) nisu autori u časopisu.

Redakciji želimo još barem toliko godina (x 100), a za više informacija posjetite MojStrip ili pročitajte Booksin razgovor s urednicima časopisa.


(Ivan Marušić, Rexy)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu