Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitajte povijest!

Large studenti Studentski prosvjed u Meksiku 1968. (Foto: Wikipedia)
Utorak
08.05.2018.
U utorak, 8. svibnja, u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice otvoren je peti Festival povijesti i sajam knjiga Kliofest. Pod sloganom Čitajte povijest organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete sajam knjiga povijesnog karaktera te da sudjeluju na brojnim predavanjima i tribinama. 
Organizatori su odabrali neke značajne obljetnice koje će biti teme rasprave na okruglim stolovima. Istaknuli bismo sedamdesetu obljetnicu Titovog 'ne' Staljinu, pedesetu obljetnicu šezdesetosmaških prosvjeda te desetu obljetnicu Desničinih susreta. Osim navedenog, raspravljat će se o uvijek aktualnom pitanju monopola nad povijesnom istinom. 
Od gostiju ćemo izdvojiti grupu čeških povjesničara na čelu s profesorima Janom Pelikánom i Vaclavom Štěpanekom, koji će govoriti o produkciji radova o hrvatskim i jugoslavenskim temama, te srpsku povjesničarku Latinku Perović i njenu knjigu Jugoslavija u istorijskoj perspektivi (izd. Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji). 
Osim u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dio će se programa odvijati i na drugim lokacijama u Zagrebu, poput Knjižnice Bogdana Ogrizovića te Državnog arhiva. Kompletni program festivala možete pogledati ovdje
Izvor: mvinfo.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu