Page arrow

Čemu pjesnici u oskudno doba?

Large  the scream   undated drawing edvard munch  bergen kunstmuseum Foto: Edvard Munch, The Scream, undated drawing / Wikipedia
Četvrtak
10.05.2018.
U Rijeci će se od 13. do 21. svibnja održati jedanaesti Vrisak, festival autora i sajam knjiga. Ovogodišnji Vrisak okupio je nemalen broj što domaćih, što stranih autora, a program je podijeljen u nekoliko cjelina. 
Na tribinama pod imenom Čemu pjesnici u oskudno doba? gosti Vriska moći će čuti neka renomirana pjesnička imena poput Irene Vrkljan i Abdulaha Sidrana, a čitat će i mlađi afirmirani autori, primjerice Marko Pogačar. Napomenimo i kako će jedna večer biti posvećena pjesništvu Sime Mraovića.
U programu pod nazivom U fokusu izdvojit ćemo Selvedina Avdića (koji će, uzgred budi rečeno, u utorak 15.5. gostovati i u Booksi), Dašu Drndić te Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017 (roman Luzitanija). 
Vriskov Publicistički periskop nam donosi već prilično popularne dnevnike – one Igore Mandića (Predsmrtni dnevnik) i Zdravka Zime (Dnevnik jednog mitomana), a od stranih gostiju svakako vrijedi obratiti pažnju na povjesničara Normana Ohlera i njegovu Potpunu ekstazu: Narkotici u Trećem Reichu.
Dodajmo i da će se ove godine na Vrisku dodijeliti V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine te da će u Rijeci gostovati i popularni glazbeno-umjetnički program G-točka. Što se prodajnog dijela sajma tiče, on je počeo 4. svibnja, a trajat će do 30. svibnja. Knjige možete kupiti na Kupoli i u V.B.Z.-ovoj knjižari, a kompletni program jedanaestog Vriska možete pronaći ovdje

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu