Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Časopis za poeziju „Enklava“

Large broj1
Ponedjeljak
08.07.2019.

Ovih dana izašao je prvi broj online časopisa Enklava posvećenog poeziji. 

Redakciju čine glavni urednik Zvonko Karanović, za poeziju zadužen Dragoslav Dedovic, za prevedenu poeziju Damir Šodan, za intervju Marija Dragnić, a kritiku/esej Srđan Gagić.

Iz redakcije ističu "u izdavačkoj kući PPM Enklava odlučili smo da proširimo 'branjeni' prostor za objavljivanje dobre i drugačije literature i virtuelno, pa je veb časopis za poeziju Enklava nastao kao logičan korak u tom smeru. I da ovo ne bi zvučalo pretenciozno, valja naglasiti kako časopis Enklava nema 'uzvišenu' misiju i 'više' ciljeve, već je jednostavno produžena ruka onoga što PPM Enklava pokušava svojim izdanjima – predstavljanje pesničkih glasova za koje smatramo da su  se izdvojili kao osobeni, u regionu, ali i dalje, dokle prevodilački pogled seže."

S obzirom na nažalost nedostatnu zastupljenost poezije u općim čitateljskim navikama, zdušno podržavamo ovaj hvalevrijedan projekt.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu