Page arrow

Bruce Sterling oduševljen hrvatskom paštetom

Large 320
Četvrtak
23.08.2007.

Nakon što je bio gost na ovogodišnjem Sferakonu Bruce Sterling, pisac znanstvene fantastike i jedan od utemeljitelja cyberpunk pokreta odlučio je izgleda ljeto provesti u Hrvatskoj. I dok je putovao lijepom našom naišao je na jedan proizvod koji mi uzimamo zdravo za gotovo, a njemu se svidio toliko da ga je fotkao i fotku stavio na svoj blog, kao i na Flickr. Radi se o jetrenoj purećoj pašteti za djecu - Disney. Kako objašnjava sam Sterling, ova pašteta uobičajen je proizvod u Hrvatskoj, djeca je svakodnevno mažu na kruh, ne škodi, ukusna je i popularna. 

Misija fotografiranja paštete uspjela mu je usprkos podozrivim pogledima osoblja u dućanu koje se, kako kaže, vjerojatno pitalo nije li kakav murjak, sanitarni inspektor, lopov ili luđak? Ne, bi je to Bruce Sterling, a njegovu zanimljivu fotografiju možete pogledati na Flickeru i na blog.wired.com-u.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu