Ponedjeljak
02.01.2017.

Brak desnice i kapitala
Extra_large_milo
Milo Yiannopoulos / Wikipedia
A+ A-
Milo Yiannopoulos, američki komentator i glas desničarskog pokreta alt-right, poznat po provokativnosti i vrijeđanju neistomišljenika, potpisao je ugovor s izdavačkom kućom Simon & Schuster
 
Yiannopoulos će objaviti knjigu Dangerous o slobodi govora, a za to je navodno dobio predujam u iznosu od 250.000 dolara. 
 
Ovaj mladi desničar slavu je stekao politički nekorektnim tekstovima i proganjanjem 'ljevičara' po društvenim mrežama. Nedavno mu je Twitter uklonio račun zbog rasističkog vrijeđanja glumice Leslie Jones
 
Razni pisci, kritičari i izdavači otvoreno su napali Simon & Schuster zbog sklapanja suradnje. Izdavačka kuća u svoju obranu navodi: "Oduvijek tiskamo knjige širokog raspona autora koji su imali raznolike, često kontroverzne stavove." Uz to: "Molimo ljude da se suzdrže od kritika dok ne pročitaju knjigu."

Izdavač pritom nije pozvao ljude da se suzdrže od kupnje prije nego što djelo bude objavljeno. Tako se Yiannopoulosova knjiga već nalazi na prvom mjestu Amazonove liste bestselera, iako bi trebala izaći tek u ožujku.

***

izvor: The Guardian
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!