Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bez velikih promjena

Large eu
Četvrtak
11.07.2013.

Gradska knjižnica Rijeka organizirala je razgovor o budućnosti hrvatskog nakladništva na europskom tržištu. U razgovoru su sudjelovali Roman Simić Bodrožić (pisac, organizator više festivala i urednik u Frakturi), Seid Serdarević (urednik i vlasnik Frakture), Milan Zagorac (pisac i urednik u Studiju Tim i Književnosti uživo) i Jasna Horvat (teoretičarka i autorica knjige Nevidljivo nakladništvo). 

Ukratko, nijedan govornik ne vjeruje da će ulazak Hrvatske u Uniju dovesti do značajnih kratkoročnih promjena. S jedne strane, hrvatsko tržište je premalo i nedovoljno zanimljvo stranim nakladnicima. S druge strane, mogućnost prijavljivanja na europske fondove postojala je i dosad, mada će veći pristup fondovima omogućiti i veći broj književnih manifestacija u Hrvatskoj. U tom smislu, mobilnost pisaca će se povećati - veći broj Hrvata ići će u Europu i obrnuto. Ipak, prevođenje hrvatskih autora na europske jezike odvijalo se i dosad, pa će se tako vjerojatno i nastaviti. 
Stavove pojedinih sugovornika i detaljnija obrazloženja možete pronaći u cijelom tekstu razgovora
izvor: Gradska knjižnica Rijeka
foto: European Parliament

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu