Ponedjeljak
09.10.2017.

Bez pisaca u Frankfurtu
Extra_large_frankfurt
Foto: ActuaLitté / Flickr
A+ A-
Hrvatski pisci ove godine neće putovati na Sajam knjiga u Frankfurtu koji se održava od 11. do 15. listopada. 
 
Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara koja organizira hrvatski nastup, potvrdio je da će se zbog skromnih sredstava hrvatski pisci u Frankfurtu predstaviti tek projekcijama HRT-ove emisije Prekid programa zbog čitanja
 
Hrvatsko nakladništvo predstavit će se na dva štanda - nacionalnom štandu na kojem će se izložiti 150 novih naslova iz protekle godine, te na manjem štandu za hrvatsku dječju književnost gdje će se održati izložba ilustratora Zdenka Bašića, Dubravke Kolanović i Andree Petrlik Huseinović.
 
Autori neće nastupiti uživo nego putem HRT-ovih emisija koje su uredili Biljana Romić i Kruno Lokotar. Frankfurtskim gledateljima predstavit će se autori Miljenko Jergović, Zoran Ferić, Sibila Petlevski, Damir Karakaš, Edo Popović, Ivana Šojat, Maša Kolanović, Daša Drndić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kristian Novak.
 
Nejašmić je najavio isti format na skorašnjim sajmovima u Beogradu i Sarajevu. Zahvalio je Ministarstvu kulture koje je pokrilo dvije trećine troškova nastupa i HRT-u koji je ustupio emisije.

izvor: tportal
POVRATAK NA VRH STRANICE