Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Balkan Noir' Josipu Mlakiću

Large vrana
Nedjelja
27.05.2018.

Nagradu Balkan Noir za najbolji regionalni krimić već četvrtu godinu dodjeljuju dnevni list 24 sata i tjednik Express. Ove je godine dobitničko djelo proglašeno na zatvaranju Zagreb Book Festivala, a nagrada odlazi Josipu Mlakiću za roman Crni gavran i bijele vrane (Fraktura).

O dobitniku je odlučivao peteročlani žiri u sastavu: Jagna Pogačnik, Boris Rašeta, Kruno Lokotar, Igor Vikić i Goran Gavranović. Žiri je naveo da je u slučaju dobitničkog romana riječ o "vrhunskoj napetici koja u maniri pravog tvrdokuhanog krimića nudi precizan uvid u bosanskohercegovačku svakodnevnicu."

U užem izboru za nagradu još su bili romani Lice iza ogledala Vesne Ćuro-Tomić i Još ne sviće Marinka Vorgića.

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage o zlatu ljudima i psima 300dpi 25.05.2021.

Postapokaliptično zlodušno proročanstvo

Roman 'O zlatu, ljudima i psima' Josipa Mlakića možemo okarakterizirati kao postapokaliptično proročanstvo o vrlo mogućoj radikalizaciji sadašnjosti u skutima budućnosti.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage mrtva ribe 01.04.2012.

KRITIKA 145: Josip Mlakić

Zemlja u kojoj nema mjesta za starce simbolički je prikazana bezimenim selom podijeljenim na dvije strane – hrvatsku i bošnjačku.

Piše: Matko Vladanović

Kritike
Homepage 2429 21.08.2011.

KRITIKA 123: Josip Mlakić

Poopćavanje rata koji nedefinirano čuči u pozadini i natkriljuje sve postupke junaka danas više nije dovoljno . Niti zanimljivo.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu