Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Anna Wintour odlazi iz Voguea?

Large 1274
Utorak
02.12.2008.

Je li moguće, je li to stvarno moguće? Aždaja svih aždaja, zmaj svih zmajeva, editor-in-chief svih editor-in-chiefova, famozna Anna Wintour, čini se, dala je svoje. Naime, iako smo svjesni da se u ovom trenu nalazimo na području dovoljno žutom da naši savjesni čitatelji odbace ovaj tekst, jer ne žele na književnom portalu čitati rubrike poput Šuška se šuška gdje rečenice započinju s: U kuloarima se..., ipak ćemo pokušati riješiti problem. Reći ćemo da je Majakovski obožavao žutu boju (a-ha!) - često ju je do iznemoglosti gulio u epitetima, a znamo i da je obožavao nositi žutu košulju. Na taj smo način u istoj rečenici uspjeli spojiti žutilo i boldati Majakovskog, e da bi čitatelj koji samo ovlaš pogleda tekst snimio zacrnjenog futuristu, a mi dobili mogućnost da pišemo o urednici Voguea do mile volje jer imamo jednu književnu referencu.

Iako, Anna Wintour je sama po sebi češća referenca (govorimo li upravo o onome za što se možemo složiti da je književnost) od bilo kojeg pisca engleskog govornog područja, eventualno uz izuzetak barda. O Anne se iznimno često piše kao o modnoj ikoni ili ikoni pop kulture, ili, ništa rjeđe, epitomiziranom Zlu, arhetipu Šefa-Sotone koji ne preza ni od čega ne bi li ostao na vrhu piramide, dok, zadržimo se na ovoj poredbi, radnici ničice padaju poput iznemoglih fizičkih radnika, ipak sretni što su radili za svog faraona. Uostalom, svi znaju da Pradu ne nosi samo Vrag, već i papa Benedikt XVI.

No, nikad ništa o Anne kao o ljudskom biću. A ljudi dobivaju otkaze. Tako se sad i ona mora suočiti s činjenicom da je čeka otkaz. Naime, mjesecima se šuška (!) da se Wintourovoj, koja usput budi rečeno ima plaću od 2 milijuna dolara godišnje, trese stolica, budući da je u posljednje vrijeme naklada Voguea drastično pala. Također, Wintourova, koja je u srpnju obilježila točno dva desetljeća na čelu ove kuće, posljednjih je mjeseci imala više poslovnih neuspjeha nego u zadnjih dvadeset godina. Tako je neslavno propao veliki projekt Men's Vogue, koji je bio upravo njeno čedo, a pred gašenjem su i Vogue Living kao i Fashion Rocks. Unezvijerena Wintourova, potpuno nenavikla na neuspjehe toga tipa, točnije - bilo kojeg tipa, očito gubi živce, a što je na svojoj koži osjetila i novinarka National Magazine Awardsa koja je imala obraza upitati Anne da li zaista odlazi. U svakom slučaju, Anne ostaje na čelu američkog izdanja Voguea, koji je svojevrsni Enterprise Vogueove zvjezdane flote, do Nove godine, nakon čega bi je trebala zamijeniti urednica pariškog Voguea, Carine Roitfeld. Živi bili pa vidjeli!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu