Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Alpe Adria Festival

Large koprivnica Koprivnica (Foto: Modzzak / Wikipedia)
Četvrtak
19.05.2016.
Ove se godine od 2. do 4. lipnja održava Alpe Adria Festival mladih pisaca.
Festival se održava u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima i Varaždinu. Svi programi su besplatni. 
Na otvaranju, 2.6. u 20:00 u koprivničkom KKC Pixelu, očekuje nas program 'Upoznavanje srednjoeuropske književnosti, karaoke i pikado', uz popratni program slovenskog hip-hopa, mađarskog dancea, austrijskog techna i hrvatskog jaz(z)a.
U petak 3.6. održava se program u sva četiri grada. Tako će se u 12:15 u tri grada istovremeno predstaviti devetero pisaca. 
U koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović gostuju slovenska književnica i kritičarka Tina Vrščaj, nagrađivani bečki pisac Constantin Göttfert i mlada hrvatska autorica Iva Tkalec.
U križevačkoj srednjoj školi Ivan Seljanec predstavit će se mađarska književnica Anna Terék, slovenski prozaist Tomo Podstenšek i nagrađivani hrvatski autor i profesor Kristian Novak.
Naposljetku, u đurđevačkoj Gimazini Dr. Ivana Kranjčeva gostuju mađarski pjesnik, esejist i prevoditelj Roland Orcsik, austrijski pjesnik i radijski voditelj Lucas Kristan te vinkovački pjesnik i kritičar Davor Ivankovac.
Navečer, u varaždinskom HNK-u u Klubu Europa Media, održava se grupno čitanje koje moderiraju Iva Tkalec i Mario Kolar
Posljednjeg dana u 11:00 u zgradi Koprivničko-križevačke županije će se održati okrugli stol 'Modeli povezivanja književnosti Srednje Europe'. 
Zatvaranje nas očekuje 4.6. u 20:00 u Muzeju Grada Koprivnice. Na programu su grupno čitanje svih gostujućih pisaca, koktel i koncert. 

Svi programi su besplatni. Organizator festivala je RockLive

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu