Samo su migracije stalne

Kroz priču o migracijama, majci i zaboravu, roman 'Islednik' Dragana Velikića govori o 'malim' životima isprepletenim s velikim događajima.

Godišnja doba tranzicije

Zbirka priča 'Zimski zagrljaji' Gorana Samardžića kroz autobiografsku tematiku obrađuje opće probleme zemalja bivše Jugoslavije.

Grlom kroz kupine

Nagrađeni debitantski roman 'Nebo u kupinama' Nataše Kramberger djeluje kao slučajni susret namjere autorke i književne realizacije.

Visoki let i veliki pad

Iako 'Let' Vladimira Arsenijevića prati poznatog srpskog pilota iz 1930-ih, u središtu romana su odlično prikazani ženski likovi.

Navrh brda iznad krda

Prtenjačino 'Brdo' kreće od jednostavnog, ali važnog pitanja: može li se od pritiska gradske i radne svakodnevice pobjeći na neki otok?

Naopako, zlo, ljubav

Zabavna zbirka priča 'Ljubav, zlo i naopako' Denisa Peričića uspješno eksperimentira s jezikom i temama, ali nije koherentna cjelina.

Božo - čovjek kojeg nema

'A onda je Božo krenuo ispočetka' Marine Vujčić je lako čitljiv, ali ne površan roman o čovjeku koji bježi iz provincije u potrošačko ludilo većeg grada.

Egzistencija visi u zraku

Junak romana 'Ljubav u zraku' Janija Virka je depresivan sredovječni muškarac koji se ne uklapa u sistem, ali se protiv njega ne bori.

Kokice i tesla

Unatoč nagradi SFERA za najbolji roman, Tomici Šćavini je u pisanju 'Povratka genija' nedostajalo bolje poznavanje i prirodnih i društvenih znanosti.

Za bolju prošlost

Pogačareva knjiga 'Jugoton gori' nadilazi formu muzičkog dnevnika da bi pružila prikaz glazbenog i društvenog okruženja.

Braća po dugu

Žižekova i Horvatova knjiga 'Što Europa želi?' nastoji promisliti ideju jedinstvene Europe, sa ili bez Europske unije.

KRITIKA 178: Josip Mlakić

Osnovni problemi romana 'Planet Friedman' nastaju upravu na razini njegove aktuelnosti, originalnosti ili tačnije neoriginalnosti.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.