Ponedjeljak
16.04.2018.

Sjećanja Krležinih suvremenika

Utorak, 17.04.2018 u 18:00 @ Memorijalni prostor Bele i Miroslava Krleže
A+ A-

Ugledni njemački profesor i slavist Rupprecht S. Baur u razgovoru s Goranom Matovićem svjedočit će o susretima s Krležom. U razgovoru sudjeluje i profesor Marijan Bobinac sa zagrebačke germanistike, prijatelj i kolega profesora Baura koji je inače bio njemački lektor na germanistici Filozofskog fakulteta u Zagrebu od 1968. do 1972. Gospodin Baur snimio je razgovor s velikim piscem u travnju prije 50 godina. To je jedini Krležin razgovor snimljen na njemačkom jeziku, a burna 1968. godina ponudila im je zanimljiv okvir. Uz ovo dragocjeno sjećanje reproducirat će se fragmenti razgovora uz prijevod.
Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili: Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan, Edo Galić, Branislav Glumac, Ivan Golub, Latica Ivanišević, Vladimira Gerića - memorijski niz nastavlja se svjedočanstvom Rupprechta S. Baura. 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!