Srijeda
13.09.2017.

Jutra poezije: Božica Brkan

Subota, 16.09.2017 u 12:00 @ Pod starim krovovima
A+ A-

Ovoga puta gošća tribine Jutra poezije bit će Božica Brkan. S njom će razgovarati Robert Roklicer, a gostovanje se organizira u sklopu manifestacije Rujan - mjesec pjesnikinja (dame prve biraju).

Božica Brkan (1955.) književnica je, novinarka, blogerica, urednica i nakladnica. Diplomirala je komparatistiku i polonistiku na Filozofskom, a na Fakultetu političkih znanosti diplomantica je novinarstva. Više od tri desetljeća profesionalno je radila kao novinarka (dobitnica je i godišnje nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za najbolje uređen novinski prilog, Vrt Večernjeg lista). Predavala je stilistiku na komunikologiji Hrvatskih studija.

Autorica je i brojnih visokonakladnih kuharica, ljubića, kolumni i blogova koji su joj priskrbili naziv čuvarice baštine i pionirke-gastrospisateljice.
Piše standardnim hrvatskim književnim jezikom i zavičajnim kajkavskim, moslavačkom kekavicom. Proza i poezija nagrađivane su joj i objavljivane u časopisima, zbornicima i antologijama te prevođene na engleski, njemački, španjolski, bugarski, esperanto i čakavski.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE