Srijeda
19.07.2017.

Festival svjetske književnosti

Nedjelja, 03.09.2017 - Subota, 09.09.2017 @ Zagreb
A+ A-

Peto izdanje Festivala svjetske književnosti fokusirat će se na književnost njemačkog govornog područja, a otvorit će ga austrijsko-njemački pisac Daniel Kehlmann. Osim njega gostovat će još i Christian Kracht, švicarski romanopisac i novinar, Michael Krüger, njemački pjesnik, urednik i nakladnik kuće Carl Hanser, Chigozie Obioma, nigerijski pisac i profesor kreativnog pisanja, Eduardo Halfon, gvatemalski autor i jedan od najboljih novih latinoameričkih pisaca, Rita Monaldi i Francesco Sorti, talijanski bračno-spisateljski par, i brojni drugi.

Od hrvatskih i regionalnih pisaca dolaze netom nagrađeni pisac Kristian Novak, književnica Dubravka Ugrešić, crnogorski pisac Ognjen Spahić (koji će predstaviti novi roman Calypso), prozaist i akademik Pavao Pavličić, spisateljica Olja Savičević Ivančević, mladi beogradski pisac Vladimir Tabašević i drugi.

Filmski program nastaje u suradnji s njemačkim Goethe-Institutom. Riječ je o filmovima na njemačkom koji se temelje na književnom djelu (uz iznimku Pozdrava iz Fukushime koji je režirala književnica Doris Dörrie). 

Festival još donosi pjesnička čitanja (u suradnji s PEN-om), likovni program (u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti) te glazbeni program (u kojem nastupaju world-music glazbenica Jelena Popržan i dobro nam znani pjevač i teoretičar sevdaha Damir Imamović).

Organizator festivala je izdavačka kuća Fraktura.

POVRATAK NA VRH STRANICE