Ponedjeljak
04.03.2019.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Ana Marija Grbić

Petak, 15.03.2019 u 19:00 @ MaMa
A+ A-

Novo izdanje Cruisinga ugostit će superzanimljivu beogradsku pjesnikinju Anu Mariju Grbić. Ona će s voditeljem Srđanom Sandićem razgovarati o njezinim zbirkama pjesama, pjesničkoj grupi ARGH!, monografiji Idoli i poslednji dani, kao i o hobijima te novim (poetskim) planovima.

Ana Marija Grbić rođena je 1987. godine u Beogradu. Završila je studij komparativne književnosti i trenutno je na doktorskom studiju iz književnosti. Jedna je od idejnih tvoraca organizacije ARGH! koja već šest godina svakog mjeseca u Beogradu okuplja pjesnike iz Srbije na večerima poezije. Dobitnica je nagrade Filološkog fakulteta u Beogradu za dramski doprinos 2006. godine. Pored pisanja bavi se i crtanjem tako da je 2011. godine imala svoju prvu izložbu poetskog stripa Ovde se nešto desilo. Godine 2012. objavljena joj je prva zbirka pjesama u ediciji Prvenac Da, ali nemoj se plašiti. Krajem 2014. godine iz tiska izlazi njezina druga zbirka pjesama u izdavačkoj kući LOM, Venerini i ostali bregovi, koja ulazi u najuži izbor za nagradu Biljana Jovanović. Poezija joj je prevođena na poljski, engleski, slovenski i ruski i objavljivana je u mnogim časopisima i zbornicima u Srbiji i regiji. Sudjelovala je na snimanju nekoliko filmova i radio drama.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!