Srijeda
05.09.2018.

Cruising sa Srđanom Sandićem

Petak, 21.09.2018 u 19:00 @ MaMa
A+ A-

Prvi Cruising u novoj sezoni otvara mladi, talentirani slovenski pjesnik Uroš Prah. Povod ovomu gostovanju je njegova nedavno objavljena dvojezična (slovenski i hrvatski) zbirka pjesama Ususret klizeći.
Debitantska je to zbirka kojoj fali regionalni, ako ne i evropski pandan za usporedbu. Ispovjednim tonom ova zbirka svjedoči onoj romantičnoj, ali i materijalnoj „neposrednosti" erotskog stapanja i rastapanja dvaju tijela, dvaju muških tijela. Instantnost tih interakcija trajno zaustavljena u tekstu prikazuju nam jedan mikro meandar ljubavnosti. Sugovorenje s tim važnim Drugim kroz erotske rituale koji uvijek počinju u riječima a eventualno završavaju tjelesnim prožimanjem daje nam poetski pregled zapravo društvene zbilje koje nerijetko zrcali uvjetni nihilizam lirskog subjekta.
Uroš Prah (1988.) studirao je komparativnu književnost i filozofiju u Ljubljani, a uz "Usuret klizeći” objavio je još jednu zbirku poezije "Tišima”. Bio je suosnivač i urednik časopisa i paraliterarne organizacije I.D.I.O.T.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!