Začitavanje: 'Diskurs terorizma'

Srećko Horvat kirurškom preciznošću zasijeca u tkivo naših predrasuda i medijski usađenih stavova o terorizmu kao 'iznenadnom zlu koje nas čeka iza ugla'.

Začitavanje: Gospodar muha

Kad djeca na pustom otoku praćakanje u plićaku zamijene ubijanjem, nešto očito ne štima. Goldingova alegorija društva još je uvijek vrlo, vrlo aktualna.

Začitavanje: 'Odmetnuti'

Politički podtekst, meta-priča i roman ceste Delana i Sudžuke na masivnih 450 stranica monumentalan su projekt domaćeg nakladnika. 

Začitavanje: Imaju li mravi anuse?

Jesu li Adam i Eva počinili incest? Ako je Bog toliko pametan, može li onda postaviti pitanje na koje ni On sam ne zna odgovor? Je li Beckham homoseksualac?

Začitavanje: 'Patrola na cesti'

Povratak u sedlo nakon kraće ljetne stanke obilježavamo jednim domaćim proznim naslovom. Preporučamo vam novog Juricu Pavičića.

Začitavanje: 'Sonnenschein'

'Sonnenschein' Daše Drndić hrabra je, moćna i etična knjiga koju treba čitati. I to nema nikakve veze s ljetnim i sličnim književnim modama.

Začitavanje: 'Svijet u sjeni'

Nenad Popović, jedan od važnijih nakladnika i urednika, sjetio se milijuna ljudi koji su otišli u veliki svijet i time zadobili čudan naziv - gastarbeiter.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!