Ljubav nas veže i spaja

Vrijednost 'Vezivanja' Emmanuelle Pagano je u inovativnom govoru o onome o čemu se stalno govori i što nas se svih tiče.

Svijet nonšalantnih čuda

U zbirci 'Pizzerija Kamikaze i ostale priče' Etgar Keret ispisuje priču našeg svakodnevnog čuđenja u svijetu kojeg nismo ni svjesni. 

Prizori patnje na Bliskom istoku

Strip 'Atentat' L. Dauvilliera i G. Chaprona jedan je od brojnih gorkih plodova izniklih iz izraelsko-palestinskog sukoba.

Drevni moderni Island

Roman 'Nebo i Pakao' Jóna Stefánssona nalikuje starom mitu u kojem se likovi dječaka stapaju s opisima tajnovite prirode.

Feral: smijeh usred mraka

Knjiga 'Smijeh slobode' Borisa Pavelića prati povijest novina koje su nam brutalno, precizno i duhovito govorile koliko nam je loše.

Jedina prava heroina realizma?

'Esther Waters' je najznačajniji roman 'irskog Zole' Georgea Moorea u kojem nailazimo na zanimljiv otklon od realističkih konvencija.

Život na stipendiji

Za razliku od hipstera iz New Yorka, mladi slovački umjetnici iz romana 'Café Hyena' Jane Benove zapeli su u siromašnoj Petržalki.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.