KRITIKA 56: Jasmin Imamović

'Molim te, zapiši' iznosi na vidjelo način na koji suvremenost preispisuje i kreira prošlost ne bi li u njoj pronašla odgovor i iskupljenje za vlastite postupke.

KRITIKA 55: Zoran Pilić

Snaga poruke izgubila se u nepotrebnom komplikovanju kraja romana koji je pokušao da mu udahne određen intelektualizam koji nije inherentan Pilićevom narativu.

KRITIKA 54: Rade Jarak

'Crna svila' napisana je iscizeliranim stilom i sjajnim rečeničnim ritmom, s nekoliko upečatljivih završetaka i uobičajeno dobrim okom za detalj.

KRITIKA 53: Tomislav Zajec

Svijet nasilja i očaja opisan na izuzetno umješan način doveden je, koristeći uobičajeni medijski obrazac, pred još jedne voajerske oči – one naše.

KRITIKA 52: Zoran Žmirić

Žmirićev rat samo je nominalno Domovinski. Nema tu nacionalne patetike i izljeva domovinske patnje, nema brutalnih optužbi ni potrage za odgovornima.

KRITIKA 51: Edo Popović

U predahu između dva naporna penjanja nađe se prostora da se kaže nešto i o užasima potrošačkog društva, ekološkim katastrofama, suludim ratovima...

KRITIKA 50: Borivoj Radaković

Roman 'Sjaj epohe' donio je prozu zasićenu asfaltom, navijačima, 'kvartovskom šprehom', krvlju, znojem i spermom – ali i puno više od toga.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!