Stotinu godina izgubljenog vremena

"Oh, kad bih mogla tako pisati", reka je Virginia Woolf nakon čitanja Marcela Prousta 1922. Međutim, većina ljudi nije dijelila njezino mišljenje.

Domino knjige

Obaranje besmislenih rekorda često je komunalan čin u kojem sudjeluje cijelo mjesto, radna organizacija ili nekakva druga udruga.

Poezija naglas

Sylvia Plath čita pjesme iz svoje zbirke 'Ariel', Tilda Swinton interpretira Rumija, Anthony Hopkins T.S Eliota, Orsin Welles Coleridgea...

Kurve i bordeli u književnosti

Kulture, epohe i svjetonazori dolazili su i odlazili, a kroz sve to povezanost umjetnosti i prostitucije nikad nije nestala.

Veliki Gatsby osvaja Ameriku

'Veliki Gatsby' odavno je proglašen Velikim američkim romanom, a sad se nalazi prvi na svim američkim top listama zahvaljujući filmu.

Uživanje u trashu

Iako se može činiti da je uživanje u trashu fenomen isključivo pop kulture, to zapravo nije tako. Ima primjera i u književnosti.

Subversive u zemlji nepismenih

Subversive festival jedno je od mjesta gdje se pokušava sasvim otvoreno progovoriti o situaciji u hrvatskom izdavaštvu, ali i šire.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!