Ponedjeljak
29.01.2018.

Vedra strana života
A+ A-
"Za Jacka Londona govori se da su mu najbolje one pripovijetke u kojima piše o svom životu. Ja bih ovdje tu konstataciju malo parafrazirao, jer se u svim ovim zapisima ne radi o jednoj osobi, njenom životu, nego je ta osoba samo jedan dio – većinom pasivni promatrač ovdje iznesenih pripovijedaka i događaja.
 
Sve ove priče i satire zapravo su male psihološke studije o malim ljudima i malim stvarima koji svi iz različitih razloga dolaze u sukob sa okolinom, društvenim običajima, moralom ili pak uobičajenim građanskim normama, što sam kao pasivni promatrač zapisivao u svoju bilježnicu koja nosi naznaku Vedra strana života."
 
(Nikica Slavić)
 
"U svim mogućim događajima u životu svakog od nas Nikica je filozofijom prihvaćanja nalazio rješenja koja su davala snagu za život. Ostao je u pamćenju mnogih, a njegovo prihvaćanje ljudi različitog karaktera, poštivanje stavova i mišljenja svakog čovjeka izraženo je u brojnim zapisima, pa i humoreskama koje se prezentiraju u ovoj knjizi. Nikičinim šalama i našem smijehu nije bilo kraja."
 
(Tereza Slavić)

Zbirku humoreski i satiri priredila je Tereza Slavić.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.