Utorak
22.08.2017.

Velika iluzija
A+ A-

Napeti psihološki roman Velika iluzija dolazi iz pera Harlana Cobena, dobitnika nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony i čiji su romani prevedeni na četrdesetak jezika.

Maya je bivša vojna pilotkinja čiji je suprug Joe nedavno ubijen pred njezinim očima u Central Parku. Zbog ratnih trauma s Bliskog istoka, Maya pati od PTSP-a. Ubojstvo supruga dodatno komplicira njezino duševno stanje i stvara od njezina života košmar. Maya nastoji otkriti istinu. Policija sumnjiči nju za ubojstvo. Prijateljica joj poklanja skrivenu kameru kako bi nadgledala dadilju koja brine o njezinoj dvogodišnjoj kćeri Lily. Pregledavajući snimku, Maya ugleda na njoj mrtvog supruga Joea kako se igra s Lily. Je li sišla s uma? Poigrava li se tko s njom? Što je istina? Tko je bio Joe?

Harlan Coben (1962.) izdavački je fenomen. Njegovi romani prodani su u više od 60 milijuna primjeraka i zauzeli su vrhove ljestvica bestselera diljem svijeta. Najpoznatiji je po serijalu o bivšem košarkašu Myronu Bolitaru, te po svojim psihološkim trilerima u kojima tematizira problematiku američkog suvremenog društva, uz mnoštvo akcije i napetosti koji često završavaju s dvostrukim ili trostrukim obratima.

Prijevod: Vojko Plovanić

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE