Ponedjeljak
16.10.2017.

Čitav jedan život
A+ A-
Roman Čitav jedan život prati sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20. stoljeća. U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na pošumljenoj visoravni kraj sela. Kad Marie nenadano nastrada u lavini, Andreas ostaje slomljena srca. Napušta planinsku idilu i odlazi se boriti u Drugome svjetskom ratu. Po povratku iz zarobljeništva na Kavkazu otkriva kako je suvremeni način življenja stigao i u njegov rodni kraj.

Ovaj ganutljiv i sažet roman zadobio je naklonost brojnih čitatelja jer je od naizgled običnih trenutaka stvorio čitav jedan život.

Robert Seethaler višestruko je nagrađivan austrijski pisac, glumac i scenarist. Njegov peti roman Čitav jedan život prodan je u preko 200.000 primjeraka samo u Njemačkoj. Preveden je na više od deset jezika i nagrađen trima književnim nagradama: Grimmelshausen-Preis 2015., Buchpreis der Wiener Wirtschaft 2016. i Anton-Wildgans-Preis 2017. Našao se u užem izboru dvaju iznimno uglednih književnih priznanja, Međunarodne nagrade Man Booker 2016. i Međunarodne nagrade IMPAC Dublin 2017.

S njemačkoga prevela Željka Gorički.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.