Ponedjeljak
13.03.2017.

Cesta lijesova
A+ A-

Nakladnička kuća Znanje predstavlja vam roman Cesta lijesova škotskog autora, novinara i scenarista Petera Maya.
On je trenutačno jedan od najboljih škotskih televizijskih scenarista. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada u Francuskoj, a za roman The Blackhouse, prvi u svjetski poznatoj Lewis trilogiji, osvojio je nagradu Barry u SAD-u. Godine 2014. za roman Entry Island osvojio je nagradu književnog kluba IC Specsavers Crime Thriller Book Club.

Cesta lijesova slijedi tri opasna putovanja prema jednoj šokantnoj istini – i shvaćanju kako je neznanje pogubno za pojedinca, ali i za čitavo čovječanstvo.

Cesta lijesova slijedi tri opasna putovanja prema jednoj šokantnoj istini – i shvaćanju kako je neznanje pogubno za pojedinca, ali i za čitavo čovječanstvo. Na pustoj plaži otoka Harris na Hebridima, more je izbacilo čovjeka, jedva živog i na rubu pothlađenosti. On ne zna tko je ni kako se našao ondje. Jedini je trag do njegova identiteta karta na kojoj je označena cesta poznata kao Cesta lijesova. Ne zna kamo će ga odvesti, ali ispunjen stravom i nesigurnošću zna da je mora slijediti. Detektiv George Gunn plovi burnim vodama Atlantika do usamljene hridi 30 km zapadno od Hebrida u Škotskoj. S lošim predosjećajem izlazi na obalu gdje su trojica svjetioničara nestala prije više od stotinu godina. To je tajna koja nikada nije riješena, ali sada se pojavila još jedna… Dvije godine nakon što je pronašla njegovo oproštajno pismo, Karen Fleming još ne može prihvatiti da bi je otac svojevoljno napustio i nestao. Što više otkriva o prirodi njegova istraživanja, to više sumnja da iza njegova nestanka stoje drugi ljudi.

»Vrhunski triler i istinski užitak za čitanje.« Guardian

»Peter May majstor je napetosti i uvjerljivih likova.« Barry ForshawIndependent

Preveo Neven Dužanac.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE