Ponedjeljak
13.03.2017.

Bespomoćnost
A+ A-

Nakon nezgodna pada Jacinta Sousa u bolničkom će se krevetu prisjetiti svoje mladosti i pedeset godina provedenih u Brazilu, života u Rio de Janeiru u prvoj polovici dvadesetog stoljeća i nedavnog povratka u Portugal.
Njezin sin, arhitekt Raul Sousa, zaboravit će na sveprisutnu društvenu korupciju i vlastitu prošlost kad se u selu Arrifes pojavi novinarka Clarisse. Na tren će mu se učiniti kako bi negdje mogao pripadati. Jer i Jacinta i Raul zauvijek su izmješteni: u Brazilu su ih promatrali kao Portugalce, a u Portugalu ih sada smatraju Brazilcima.
Bespomoćnost je priča o krizom pogođenom Portugalu i žudnji za ljubavlju iz pera jedne od najboljih portugalskih spisateljica.

Ljubav, izdaja, moć, zavist, ljubomora, prijateljstvo, zločin, strah, osveta i posebice smrt prožimaju ovu knjigu koja prikazuje suvremeni Portugal u zapletima punima snage i originalnosti.
Público

Novi roman Inês Pedrose govori o zemlji iscrpljenoj krizom i strategijama preživljavanja. Odnosi s djecom, sjećanja na prijašnji život, potraga za mjestom pripadnosti, to su neke referentne točke ovoga snažnog i aktualnog romana.
Ler

Najnoviji roman Inês Pedrose širi stanje duše jednoga ispaćenog naroda.
Diário de Notícias da Madeira

Divan je ovaj novi roman Inês Pedrose, Bespomoćnost, svečan kao sprovod, kozmopolitski i nacionalan, skeptičan i pun nade; pokriva cijeli spektar ljudskih osjećaja.
Jornal de Letras

Roman Bespomoćnost Inês Pedrose vjeran je portret aktualnog Portugala. Daleko od uspješnosti, sa svim sastojcima s kojima ljudi ne mogu vjerovati u bolje dane. Ali svi likovi u knjizi predstavljaju točke nade u jednoj zemlji koja može biti "mjesto utjehe".
Espalha Factos

S portugalskog prevela Tanja Tarbuk.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!