Ponedjeljak
21.01.2019.

Aristotel je i dalje mirno rastao
A+ A-

Radnja ovog romana povezana je u 30 kraćih poglavlja plus uvodna priča i dva epiloga kroz koje radnja uglavnom teče linearno, uz tri kraća izleta u prošlost.

Nakon uvodne fantastične priče koja je svojevrsna priča u priči i tek će kasnije u romanu poslužiti kao jedan od pokretača fabule, glavna radnja počinje slučajnim susretom autora i protagonistice, njegove, u početku tajne, simpatije. Taj će mu susret poslužiti za preispitivanje vlastitog života, međuljudskih odnosa i smisla ljubavnih veza, dok se istodobno pokušava odlučiti što zapravo želi od odnosa s njom. I što želi od života općenito.

Roman prati razdoblje od godinu dana u životu glavnog lika koji pokušava osvojiti impulzivnu i pomalo nestabilnu djevojku s psom, dok se ujedno bori s duhovima svoje prethodne veze. Tu su još i njegovi prijatelji, poznanici, roditelji, jedan dječak i jedan pas koji mu također služe kao poticaji za promišljanja. Osim što kroz niz pitkih anegdota, naoko ispraznih dijaloga i egzistencijalističkih monologa u dnevničkoj formi pokušava preispitati što doista želi, autor povremeno daje i cinične komentare na niz društvenih pojava u Hrvatskoj i šire na početku XXI. stoljeća. Roman je ujedno i homage generaciji rođenoj u osamdesetim godinama prošlog, a koja put do zrelosti traži početkom ovog stoljeća.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!