Utorak
05.06.2018.

Smrt i druga istraživanja
A+ A-
Poezija Hrvoja Tuteka istražuje životne fenomene na čijem se kraju kao ultimativna istina nalazi smrt. Sve između rođenja i konačnog ishodišta života predmet je ove, na trenutke distopične poetske vizije, koja mnoštvom motiva, bogatom slikovitošću i metaforikom, stvara složen i dobro konstruiran sistem koji prepoznajemo kao život. Lirski junak ove poezije kreće se kroz jezik u pokušajima da razumije prirodu, društvo, porodicu, grad i čovjeka, da razriješi pitanje postojanja kroz ljubav, uz stalno prisustvo i opomenu smrti koja slijedi njega i njegovog čitatelja na putu kroz tekst.

Hrvoje Tutek (1984., Karlovac) živi u Zagrebu, gdje je zaposlen kao asistent na Filozofskom fakultetu. Piše i objavljuje poeziju, prozu, publicističke i teorijske tekstove. Za prvu objavljenu pjesničku zbirku Cirkular dobio je nagradu Društva hrvatskih književnika za najbolji književni debi u 2008. godini. Za rukopis Smrt i druga istraživanja nagrađen je na trećem nagradnom konkursu Beogradskog festivala poezije i knjige, na temelju čega je knjiga i objavljena.
 
 
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!