Četvrtak
20.07.2017.

Batman : Strašan vic
A+ A-
Prije gotovo trideset godina, scenarist Alan Moore i crtač Brian Bolland poklonili su nam pogled na događaje koji su od Jokera učinili ono što jest. Sad nam se njihova moćna mora vraća u novom, konačnom izdanju. 
 
Joker je Batmanov najnepomirljiviji neprijatelj, ludi genij zločina čiji bizarni pohodi zbunjuju čak i najvećeg detektiva svijeta. No, Joker nije oduvijek bio takav. Prije no što je postao krvavi klaun, prije nego mu je jedan jedini, sudbonosan dan zauvijek obilježio lice i učinio da siđe s uma, bio je od onih koje se Mračni Vitez zakleo štititi - običan, mali čovjek. 
 
Što je učinilo da od prosječnoga građanina nastane najveće zlo koje je Gotham grad ikad upoznao? Može li Batman zaustaviti Jokera da u vrtlog ubilačkog bezumlja ne uvuče komesara Gordona i njegovu kćer Barbaru? I mogu li dvojica neprijatelja zaustaviti svoj vječiti duel prije nego, po obojicu, bude prekasno? 
 
Po prvi put predočen u dorađenim, oštrim i potresnim Bollandovim bojama, Batman : Strašan vic je Mooreovo nezaboravno razmišljanje o tankoj crti koja razdvaja razum od ludila, junaka od zločinca i komediju od tragedije.

S engleskoga preveo Darko Macan.
POVRATAK NA VRH STRANICE