Sajko, Ivana

Umjetnički eksperimenti, aktivizam, propitivanje uloge umjetnika kao dijagnostičara društva, dva uspješna romana, inozemni uspjesi… Ivana Sajko.

Samardžić, Goran

'S vremenom sam ipak, stideći se i femkajući se, krijući se i povremeno usamljujući, milionima napisanih knjiga dodao i nekoliko svojih.'

Savičević Ivančević, Olja

Trenutno najpopularnija hrvatska književnica vješto oscilira između poezije i proze. Svestrana, talentirana i potpuno posvećena pisanju.

Simić, Mima

Autorica popularnih 'Pustolovina Glorije Scott', LGBTQ aktivistica i jedna od rijetkih poznatih osoba koja se javno 'outala' na televiziji.

Smith, Zadie

Zadie Smith rođena je kao Sadie Smith 1975. u sjeverozapadnom dijelu Londona gdje uglavnom obitava radnička klasa.

Stasiuk, Andrzej

Pojava Stasiukova lika podcrtava njegovu naglašenu neovisnost, realistički humanizam i totalno životno iskustvo.

Stead, C.K.

Najveći živući romanopisac i pjesnik engleskog govornog područja kome se dive Rushdie, Ishiguro i Barnes posjetit će Zagreb i Booksu. 

Sterling, Bruce

Što povezuje ocean od prašine, mrtve medije, Texas, Beograd i ovogodišnji SFerakon? Povezuje ih Bruce Sterling!

Štivičić, Tena

Od malog stana u Nalješkovićevoj, preko Akademije dramskih umjetnosti i Goldsmiths Collegea do londonskog Arcola Theatra. 

Tribuson, Goran

S dvadesetak romana, desetak zbirki priča i pet filmskih scenarija Goran Tribuson je, između ostalog, naš najplodniji pisac. Mnogima čak najbolji.

Ugrešić, Dubravka

Jedna od najznačajnijih nositeljica feminističkog vala 1980-ih godina koju je 'Štefica Cvek' prometnula u svojevrsnu kulturnu ikonu.

Vieira Amaral, Bruno

Portugalski književnik piše o postkolonijalnim državama, a za debitantski je roman osvojio četiri nacionalne nagrade.

Viewegh, Michal

Životni put Michala Viewegha, trenutno najpopularnijeg i najprodavanijeg češkog autora, pomalo nalikuje zapletu nekog opakog holivudskog 'no brainera'.

Wilde, Oscar

Neprikosnoveni zamućivač granica između umjetnosti i realiteta koji je usput bio još i literarna zvijezda, dandy, anarhist... 

Williams, Tad

On je definitivno radoholičar. Osim što izbacuje stotine stranica godišnje, radio je više poslova nego što je dana u godini. Upoznajte Tada Williamsa!

Žižek, Slavoj

Slovenski sociolog, kulturni kritičar, filozof i psihoanalitičar Slavoj Žižek eksponirana je figura na intelektualnoj sceni današnjice. 

POVRATAK NA VRH STRANICE