Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sa(n)jam knjige u Istri - program otvorenja

Large sajam2019 b1 plakat clean 72dpi
Utorak
03.12.2019.


25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara u četvrtak, 5. prosinca. Najavljeno je gotovo tristo domaćih i inozemnih gostiju, među kojima se posebno ističe nobelovac Orhan Pamuk, te više od sto programa među gotovo četrdeset tona knjiga i više od dvjesto pedeset nakladnika. Sajam će trajati jedanaest festivalskih dana, sve do nedjelje, 15. prosinca.

Festival će otvoriti književnik Dragan Velikić. Sajam je već najavio temu: Gradovi u tijeku, koju posvećuje svom gradu. Dragan Velikić, od pulskog gimnazijalca postaje značajan europski pisac, a Puli se nerijetko u svom pisanju vraća. Svoj prvi roman Via Pula i recentni roman Adresa u hrvatskim izdanjima naklade MeandarMedia, predstavit će isti dan u 19 sati u Crvenom salonu, na glavnoj sajamskoj pozornici.   

Program otvorenja prema scenariju pisca i dramaturga, Gorana Ferčeca režira Matija Ferlin. Program će voditi glumac Livio Badurina, dok će u središnjem dijelu nastupiti pulska jazz glazbenica Tamara Obrovac uz glazbenika Uroša Rakoveca.

U izdanju Sa(n)jam knjige u Istri objavljena je knjiga Obrovac, Ivan i Tamara, koncipirana kao svojevrstan likovno-poetski dijalog slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, glazbenice Tamare. Knjigu je uredila kustosica i povjesničarka umjetnosti Leonida Kovač, a likovno ju je oblikovao Mauricio Ferlin, dizajner i art direktor Sajma. Izdanje je hommage Ivanu Obrovcu, a prati i simultanu memorijalnu izložbu. Knjiga će se premijerno predstaviti na dan otvorenja Sajma u 18 sati, dok će se izložba Ivan Obrovac: Pantoskopije održati u 21 sat u Muzeju suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria.

Tom će se izložbom zaključiti se program prvog sajamskog dana, dok će ga u 17 sati otvoriti pulski autori: fotograf Igor Zirojević, povjesničar Miroslav Bertoša i povjesničarka umjetnosti Paola Orlić s posljednjim dijelom trilogije Pula – Grad Interval III: Pregaoci. Izložbu fotografija cjelokupne trilogije Sajam je otvorio u Muzejsko-galerijskom prostoru Sv. Srca i ondje će se moći pogledati do kraja Sajma.

Više informacija: stranice festivala.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu